Thursday, September 24, 2009

deX

dexonline bun:

http://dexonline.ro/search.php?cuv=fut

go dexonline.

Wednesday, September 16, 2009

dokken

seria dokken, ma rog, nu chiar serie, but i LOVE them none-the-less.

e enervant faptu ca nu incap in pagina clipurile, dar ma voi sacrifica, because they're THAT good.



si ce se intampla cand apesi deny:



si am mai gasit INCA unu:

Tuesday, September 15, 2009

the godfather, part II: update

According to co-producer Fred Roos, Brando was scheduled to make a cameo appearance in The Godfather: Part II (1974), specifically in the flashback at the end of the film in which Vito Corleone comes back to his home and is greeted with a surprise birthday party. In fact, he was expected the day of shooting but did not show up due to a salary dispute. According to Francis Ford Coppola, he hadn't been paid for The Godfather (1972) and thus would not appear in the sequel.


mda.

that is just sad...


aparent brando avea si un obicei prost de a da in judecata (pe mai oricine) pentru obtinerea salariului sau gigantic, sau pentru procentul sau din incasarile filmului.

Hm, dupa apocalypse now, cand a inceput frenetic sa dea lumea in judecata, n-a mai prea facut nimic important...

SI care e faza cu obsesia lui pentru ameri-indieni nativi?!?

let's try to remember brando ONscreen, not off.

Saturday, September 12, 2009

really BIG bugs (bunny)



holy mother of fuck.

aia cu cloverfield si-au ratat sansa: Giant Bunny Monster Movie.

ce Planet of the Apes. Am gasit ceva mai BUN. Planet of the Rabid Rabbits.

Thursday, September 10, 2009

movies #23: heavy shit

cu ocazia glorioasei admiteri atf, niste filme clasice:




Les quatre cents coups - sau: the 400 blows. Debutul lui Truffaut. E alb-negru, e '59, e despre un pustache inocent intr-o lume muiste, cu parinti naspa, scoala imbecila, asa ca devine rebel. Truffaut dovedeste in debutul sau capacitatea s-a extraordinara de a suge esenta. Ok, a sugera esenta. Asa ne spune Tudor Caranfil. Ma rog. Nu sunt deloc doct in Truffaut, desi am niscaiva Truffaut in calculator. Filmu are o secventa foarte misto, mai pe la final, cand simti ca incepe filmu, si peste 15 minute se si termina. De unde ma uitam cu coada ochiului, ma mai uitam pe pereti, mai schimbam doua vorbe, cand il intervieveaza psiholoaga it caught my eye, dar rau. Si m-am uitat, with the utmost interest. Restul filmului este ok, dar it failed to catch me, to entice me in it's storytelling charms of the era. Poate ca sunt eu un porc insensibil, si nu's capabil sa diger sugerata esenta. Poate ca eu am nevoie sa mi se dea peste fata cu esenta, sa mi se bage sub nas, sa ma spele pe fata cu ea. Dar na. Tineretul asta nu intelege nimic, futu-l in gura sa ma fut.




Death in Venice - Eeeeeeeee, da. Asa da. Pentru cei cunoscatori, acest film se mai numeste si: "Trans'O'Rama: Venice Edition", "Dude looks like a lady" sau "Ce basina de film". Sunt dispus sa dau altor filme clasice the "benefit of the doubt", dar nu si acestui film. E singurul visconti pe care l-am vazut, si nu am de gand sa mai vad prea curand si altul, desi mi se spune ca nu era un imbecil, si are si filme bune. Ok. O plictiseala totala, SELF-INDULGENT crap, o discutie meta-fizica, fizica, despre arta, sau frumusete, sau baieti blonzi in costume de baie. Pana cand vine CHOLERA, si artistul decide sa ramana in CHOLERA doar ca sa ma poata da o laba cerebrala si sinaptica la intruchiparea frumusetii ce este acest baiat, care sa ma SCUZATI, dar atunci cand nu ii reiese cocoselul in costum de baie, poti foarte usor sa-l confuzi cu o fetita mai neapetisanta. Visconti era poponar. Si fiind poponar, foloseste mai des zoom-ul decat unchiul Costel in vacanta la halkidiki. Si degeaba. Poate ca daca nu mi-ar fi punctat cineva la inceputul filmului ca filmul e plin de transuri, poate n-as fi observat (in primele 10 minute), dar COME on. M-am plictisit sa mai scriu despre filmu asta. NEXT!




Blow Up - N-am sa intru atat de mult in detaliu la fiecare film. Aici e destul de simplu. Un film destul de basinos, tot pe sistemul, cum o ard artistii si cum se arde artistic, discutie meta-fizica sau ceva gen, etc. IN SCHIMB: toata bucata din mijlocul filmului cu "investigatia" pozelor este superb executata, montata. Creaza suspans din NIMIC. In rest, ma pot lipsi.


- uneori cand e vorba de filme d-astea clasice, consacrate, ma simt prost. Gen ca si cum as sta in fata Mona Lisei si as zice: "I don't get it". La 8juma i do get it. What i don't get is why is it supposed to be the schiznit. Ca e primul film de acest gen? Nu m-a dat pe spate. Cum spuneam zilele trecute, diferenta dintre filme bune si filme proaste: Atunci cand povestea dicteaza temele ci nu tema sa dicteze povestea. But i'm talking crap. Esenta a ceea ce vreau sa spun este ca mi-a placut mai mult Stardust Memories. Dar stardust mi-a placut la a doua vizionare. poate la a doua vizionare o sa-mi placa si 8juma. Si in plus, stardust e woody allen, si i inherently like Woody Allen. Poate ca nu mi-a placut mai MULT stardust memories decat 8juma, poate ca pur si simplu mi-a placut stardust memories, si NU mi-a placut 8juma. Nu le compar, doamne fereste. Allen insine m-ar bate daca-l compar cu fellini, fellini fiind unu din zeii lui ai cinema-ului. Um, da. cred ca asta e tot ce am de spus despre 8juma. sunt si foarte obosit.



Apropo, daca s-ar face un Top 5, coolest actors sau persoanje sau oameni, EVER, mAstroianI ar fi cu siguranta in acel top.

concluzia: poate ca sunt eu prea tanar, sau am fost corupt de comercialismul american, dar i mostly don't really like all these hyped up european clasic movies. Acum, na, sa nu mananc cacat, am vazut putine, si sunt sigur ca unele sunt chiar misto, but this batch in particular, no my cup of tea. Tineretul asta... NU STIM NOI CE-I ALA CINEMA!

i DO like The Godfather and Citizen Kane.

p.s. ma jur ca asa am gasit posterul la death in venice!

internet funny stuff





De asemenea:

The 20 Worst Possible Ideas for Prequels, courtesy of Cracked.com!

cateva exemple:





Si favoritul meu:



Sunt cam bulangiu ce-i drept, ca le-am dat pe cele mai bune. Dar mai sunt cateva misto, worth a look.

movies #22

i feel like i have a lot to say, dar i can't find it. sunt sigur ca am vazut mai multe filme decat cele de mai jos (in no order what-so-ever), dar nu le tin minte pe toate.asa ca:

In das Loop - revazut, replacut. cam cea mai buna comedie a anului, desi daca m-ai intreba acum ce comediii au mai aparut anul acesta, n-as stii exact sa spun. Dar asta e cu siguranta cea mai buna. Bate la cur orice alt film din ultimii MULTI MULTI ani care pretinde a fi "satira politica bull-cock". Da, i'm talking to you, Wag the Dog! Very hardcore stuff, cateva momente geniale (mai degraba replici), Gandolfini ne arata din nou ce coaie mari are. Pentru ca chiar are.

The Godfather: Part II - da, urmarea la cam best-movie-ever. la fel de aclamat filmu ca si part I, e impecabil facut, jucat, tinut (are peste 3-fucking-ore), dar are o mare problema: It's not godfather I, and it can't be, and nobody wants it to be. dar sa nu aud pe nimeni cu chestii gen: la fel de bun, sau poate MAI bun. Am UN repros mare, si real: scena de final de la masa, flashback, cu tot cu James Cannn. Se simte lipsa lui Brando, si se SIMTE ca lipsa lui nu este una de ordinul "deciziei artistice". N-a mai vrut sa apara, sau nu l-au mai vrut studiourile. Dar chiar m-a deranjat lipsa lui, in ACEL context... Brandooooo, come baaaaaack.

Day of the Triffids - mini-serie, dupa carte, facut de BeBeZe. Este ok. Dar este o mini-serie de tv. Astept sa vad ce o sa refaca din ea acum tot BeBeZe-isti. Tot mini-serie, with maybe a little more epic SCOPE this time, sil vous plais?

The Ugly Truth - ok. amuzant. nespectaculos. dar macar amuzant.

Invitation Only - din Taiwan of all places. and i know NOTHING of their cinema, dar this isn't really a shining example. It is apparently some sort of horror/torture-porn/i-don't-give-a-fuck. Daaaar... Ma jur ca nu prea tin minte nimic din el, sau nimic demn de mentionat din el. Adica, niste oameni saraci sunt luati de bogati mizantropi, si torturati, si saracii scapa, cred. Dar a fost cu totul si cu TOTUL neinteresant. It's so bland i can't think of a SINGLE thing worth mentioning... Trecem peste

Journey to the Center of the Earth - vazut mai de muuuuuult. Distractiv, grandios, LUNG, specific erei. Dar frumos. Astept sa revad Time Machine (1960).

Sleepy Hollow - Vazut in cinema, acu MULTI si MULTI ani. La vremea respectiva m-am si speriat nitel. SI inteleg de ce, cat GORE pentru un Burton. MUlt. Este unul din Burtonurile mai curate, curat, frumos legat, liniar, simplu, si ne-extravagant (comparativ cu alte burtonuri, desigur, nu cu filme normale). Depp inca se abtinea, inca nu juca CIUDATI SI EXCENTRICI. Acum ca a inceput, nu se mai poate opri. Un burton frumos, dar nu foarte sus in top (-ul de burtonuri, desigur).

Fifty Dead Men Walking - Ce cacat plictisitor inutil. Mai mult de doua propozitii nu merita.

Bronson - One trick pony, devine plictisitor destul de repede.

The Informers - Desi stiam de acest film, si l-am ignorat, pentru ca parea prost si posterul m-a facea sa lacrimez de dezinteres, nu stiam nimic despre el. Decat ca ceva cu tineri, blabla. Aparent e dupa o "carte" de Palahniuck (am scris gresit). O ecranizare banala, and we're talkin TV-drama gen de ecranizare over here. Iar vorbind despre palahniuck, mi se pare inadmisibil. Asta, mickey rourke, iar e un soi de indian cu coada sau ceva. GO MAKE SIN CITY 2 PLEASE!

The Crypt - inca un horror claustrofob, a la descent. In loc sa se termine unde trebuie, mai continua in mod inutil vreo 15 minute. In lumea sa horror, e ok. Dar again, nimic memorabil. Nici macar nuditate.

Catch Me if You Can - primele doua dati cand l-am vazut mi-a placut la nebunie. A treia oara nu chiar la nebunie, dar tot mi-a placut. P'alocuri spielberg trateaza povestea un pic preaaaa... corny? cheesy? dramatico-labagist? But i still like and enjoy it. Primul film la care am zis "Dicaprio a fost bun", eu urandu-l cu pasiune pana in acel moment.

Sleepdealers - Acest film are o problema. NU e sf. DELOC. E doar povestea unui biet imigrant mexico blablabla. Si nu ca as fi o persoana rea, dar ma jur ca nu-mi prea pasa. Aspectul sf vine in ideea ca ei se leaga la computere, si lucreaza in america, din mexico. Adica, singura chestie care face acest film SF este o legatura wireless intre mexican, si tarnacop. Iar daca faci abstractie de SF-ul asta cosmetic (care nu nici el foarte interesant), ramai cu... o drama de mana a doua. Nu multumesc.

mai am niste filme. dar pentru ca ma simt bengos, am sa le pun mai sus, separat, si smecheresc.

Tuesday, September 1, 2009

avatar



am ras destul de mult.