Thursday, September 10, 2009

movies #22

i feel like i have a lot to say, dar i can't find it. sunt sigur ca am vazut mai multe filme decat cele de mai jos (in no order what-so-ever), dar nu le tin minte pe toate.asa ca:

In das Loop - revazut, replacut. cam cea mai buna comedie a anului, desi daca m-ai intreba acum ce comediii au mai aparut anul acesta, n-as stii exact sa spun. Dar asta e cu siguranta cea mai buna. Bate la cur orice alt film din ultimii MULTI MULTI ani care pretinde a fi "satira politica bull-cock". Da, i'm talking to you, Wag the Dog! Very hardcore stuff, cateva momente geniale (mai degraba replici), Gandolfini ne arata din nou ce coaie mari are. Pentru ca chiar are.

The Godfather: Part II - da, urmarea la cam best-movie-ever. la fel de aclamat filmu ca si part I, e impecabil facut, jucat, tinut (are peste 3-fucking-ore), dar are o mare problema: It's not godfather I, and it can't be, and nobody wants it to be. dar sa nu aud pe nimeni cu chestii gen: la fel de bun, sau poate MAI bun. Am UN repros mare, si real: scena de final de la masa, flashback, cu tot cu James Cannn. Se simte lipsa lui Brando, si se SIMTE ca lipsa lui nu este una de ordinul "deciziei artistice". N-a mai vrut sa apara, sau nu l-au mai vrut studiourile. Dar chiar m-a deranjat lipsa lui, in ACEL context... Brandooooo, come baaaaaack.

Day of the Triffids - mini-serie, dupa carte, facut de BeBeZe. Este ok. Dar este o mini-serie de tv. Astept sa vad ce o sa refaca din ea acum tot BeBeZe-isti. Tot mini-serie, with maybe a little more epic SCOPE this time, sil vous plais?

The Ugly Truth - ok. amuzant. nespectaculos. dar macar amuzant.

Invitation Only - din Taiwan of all places. and i know NOTHING of their cinema, dar this isn't really a shining example. It is apparently some sort of horror/torture-porn/i-don't-give-a-fuck. Daaaar... Ma jur ca nu prea tin minte nimic din el, sau nimic demn de mentionat din el. Adica, niste oameni saraci sunt luati de bogati mizantropi, si torturati, si saracii scapa, cred. Dar a fost cu totul si cu TOTUL neinteresant. It's so bland i can't think of a SINGLE thing worth mentioning... Trecem peste

Journey to the Center of the Earth - vazut mai de muuuuuult. Distractiv, grandios, LUNG, specific erei. Dar frumos. Astept sa revad Time Machine (1960).

Sleepy Hollow - Vazut in cinema, acu MULTI si MULTI ani. La vremea respectiva m-am si speriat nitel. SI inteleg de ce, cat GORE pentru un Burton. MUlt. Este unul din Burtonurile mai curate, curat, frumos legat, liniar, simplu, si ne-extravagant (comparativ cu alte burtonuri, desigur, nu cu filme normale). Depp inca se abtinea, inca nu juca CIUDATI SI EXCENTRICI. Acum ca a inceput, nu se mai poate opri. Un burton frumos, dar nu foarte sus in top (-ul de burtonuri, desigur).

Fifty Dead Men Walking - Ce cacat plictisitor inutil. Mai mult de doua propozitii nu merita.

Bronson - One trick pony, devine plictisitor destul de repede.

The Informers - Desi stiam de acest film, si l-am ignorat, pentru ca parea prost si posterul m-a facea sa lacrimez de dezinteres, nu stiam nimic despre el. Decat ca ceva cu tineri, blabla. Aparent e dupa o "carte" de Palahniuck (am scris gresit). O ecranizare banala, and we're talkin TV-drama gen de ecranizare over here. Iar vorbind despre palahniuck, mi se pare inadmisibil. Asta, mickey rourke, iar e un soi de indian cu coada sau ceva. GO MAKE SIN CITY 2 PLEASE!

The Crypt - inca un horror claustrofob, a la descent. In loc sa se termine unde trebuie, mai continua in mod inutil vreo 15 minute. In lumea sa horror, e ok. Dar again, nimic memorabil. Nici macar nuditate.

Catch Me if You Can - primele doua dati cand l-am vazut mi-a placut la nebunie. A treia oara nu chiar la nebunie, dar tot mi-a placut. P'alocuri spielberg trateaza povestea un pic preaaaa... corny? cheesy? dramatico-labagist? But i still like and enjoy it. Primul film la care am zis "Dicaprio a fost bun", eu urandu-l cu pasiune pana in acel moment.

Sleepdealers - Acest film are o problema. NU e sf. DELOC. E doar povestea unui biet imigrant mexico blablabla. Si nu ca as fi o persoana rea, dar ma jur ca nu-mi prea pasa. Aspectul sf vine in ideea ca ei se leaga la computere, si lucreaza in america, din mexico. Adica, singura chestie care face acest film SF este o legatura wireless intre mexican, si tarnacop. Iar daca faci abstractie de SF-ul asta cosmetic (care nu nici el foarte interesant), ramai cu... o drama de mana a doua. Nu multumesc.

mai am niste filme. dar pentru ca ma simt bengos, am sa le pun mai sus, separat, si smecheresc.

No comments:

Post a Comment