Thursday, December 31, 2009

movies #27: catching up (part 2: backcatalogue)

astea sunt filmele pe care le-am vazut in gen ultimile multe luni si despre care n-am apucat sa scriu din varii motive. now, i gotta catch up, and the list is huge as fuck. in consecinta, voi scrie rezumat.

Plots With a View - alfred molina mi-e simpatic si ar merita mai multe roluri. o comedioara draguta despre un satuc tipic englezesc, si ca orice comediaoara britanica despre satuce, e foarte multa moarte la mijloc, alde keeping mum. si e cu cristopher walken.

A Man Escaped - din seria ' ce, cult sunt, sa moara mama', un pic de bresson, minimalist sau ceva de genu, FRANTZUZ, un tip la inchisoare scapa, cu greu. ok, pentru cat de mic si lent e.

Roccoco and his brothers - pe care l-am vazut impotriva vointei mele, de doua ori, la una din dati am si adormit, lucru de care sunt foarte mandru. din punctul meu de vedere, acest film se poate duce-n mortii ma-sii.

Inglorious Bastards - mult aclamatul tarantino e bun dar nu genial. it doesn't have much lasting appeal. waltz e foarte smecher, secventa de inceput este pe buna dreptate supta-n pizda si ar trebuie sa fie o lectie in cinema de scurt metraj pentru orice putzoi cu pretentii la autorism. finalul m-a lasat rece, eli roth e de TOT CACATUL si aproape fute filmu. marele final ma lasa rece, si momentul cu muzica david bowie mi se pare complet ratat si inutil, precum finalul. daca tarantino ar fi avut coae cu adevarat ar fi pus bastarzii intr-un setting modern, undeva in iraq. now that would've been a ballsy movie. cel mai serios subiect din america contemporana, si cel mai tragic si patriotic razboi a pizdii bastardizat to hell and back. din pacate, nu cred ca bastarzii va fi tinut minte ca un cine stie ce classic, dovada clara a a acestui lucru este lipsa de replici memorabile. i know what you're thinking, bon giorno doesn't count. nu replica e memorabila, ci modu in care o spune, si orice cocalar poate sa zica 'i'm gonna make you an offer you can't refuse', dar NIMENI in afara de pitt nu poate vorbi italiana asa, si in consecinta toate atentatele de a-l imita au sfarsit in lacrimi si neamuzament.

L.A. Confidential - this is an all around fucking brilliant movie, si toate filmele cu politisti care au aparut dupa ar trebui sa se puna in genunchi si sa invete de aici. DO YOU HEAR ME TRAINING DAY?!? da, you know who you are!!! filme de drama/actiune politiste MEDIOCRE cu personaje mai ieftine si reutilizate decat sablonu de film horror!!! m-am plictisit de tipu care bea ca sa faca fatza acestei slujbe dure, de politistul care incalca protocoale pentru a servi justitie, de ala corupt, de ala cu ambiguitate morala, ala dur, ala nou si naiv care nu stie cat de naspa e afara, pe strazi. I HATE YOU ALL!

The Dark Knight - prima oara cand acum scris despre dark knight am fost cam rece. let me set the record straight. dark knight e un film MARE. este the MOST EPIC thing scos din curu hollywoodului de foarte mult timp. si fara joker, filmu probabil ar fi o bashina la fel de mare ca batman begins. dar, thank god, avem jokerul care este the fuckmothering balls-to-the-walls hot shit heath ledger, and he gets full credit for one fucking awesome fireworks display.


Moon - mai mult sau mai putin filmul anului, mai mult sau mai putin o capodopera.


O Brother, Where Arth Thou? - un coen destul de simpatic si amuzant. off the wall, absurd, stupid, and very juicy.

Intolerable Cruelty - un coen mai putin reusit. nu adesea vezi comedii romantice cu twist-uri of usual suspect-like proportion. it's funny at times, but it's just not all that great.

Pulp Fiction - revazut. not much you can say on the matter. daca-ti place, iti place hardcore, daca nu, nu esti fan tarantino, my opinion is not worth shit. dar tarantino a devenit cu trecerea timpului insuportabil. l-a vazut cineva recent pe covoru rosu in haina lui de blana a la rapper jayz, cu blingul si toate cele? what the fuck is wrong with him? a luat-o cu totu razna, se iubeste pe sine mai mult decat il iubeste pana si cel mai inversunat si obsedat fan. chestie care incepe sa se simta nasol, si probabil c-o sa-i distruga in timp COMPLET filmele. pentru de fapt si de drept, tarantino este un kkt de om, care atunci cand nu sunt camere in preajma, probabil tipa despre "EU DE CE NU AM OSCAR?!? KKTU DE SCORSEZE ARE OSCAR SI BAG PULA-N MASA! AI VAZUT CE BUN SUNT?!? NU'S MAI BUN?!? AI VAZUT CE DIALOGURI SMECHERE AM IN INGLORIOUS BASTARDS?!? BAG PULA, VREAU OSCAR".

Polar Storm - inca un film in care presedintele e negru. nu tin minte mare chestie, se inversau polii magnetici si se intampla chestii apocaliptice. si e foarte prost.

Wrong Turn 3 - tin minte mult prea bine. ce film prost, cu personaje proaste, blocat in clisee, daca tot vorbeam de wolf creek. adica, este pur si simplu prost, si prost la modul de cat de ne-inteligent scris e scenariul. prooooost.

Red planet - face parte din trioul de filme care se petrec pe marte. o categorie foarte mica, si toate au aparut cam in aceeasi perioada. si dupaia, nimic. da, un film destul de ok, de vazut la tv when nothing else is on, si ai ceva de mesterit in paralel la comp. eu nu l-am vazut in aceste conditii, dar sunt sigur ca asa ar fi mai bine. are UN moment spectaculos cand o campie intreaga face gen combustie spontana. si cu val kilmer si trinity!

Sexy Beast - i did not like this movie, deloc. pastisa foarte artsy si pretentioasa de ritchie. de ce e filmu asta bine cotat, nu inteleg. it's just.... it's just not good.

The Terminal - o comedie destul de neinteresanta despre un tip intr-un aeroport. un strain GASP! desi e cu un strain filmu asta e mai american decat apple pie. din toate punctele de vedere. and, well, pe moment era ok, dar in retrospectiva, e destul de iritant.

District 9 - o dezamagire colosala. un scenariu slab, NEsubtil, neinspirat. o regie manipulatoare RAU, un personaj principal foarte enervant. plot holes GALORE. filmu asta pur si simplu nu sta in picioare, din nici un punct de vedere. credeam ca o sa fie gen OMG, cAT DE GLORIOS, SF, FUCK YEAH. L-am vazut in vara, asa ca nu pot elabora cine stie ce. But it did suck.... how very sad.

The Good, the bad and the ugly - stai si te gandesti, de ce a mai fost nevoie sa faca altcineva western inafara de leone? adica, he's got it pretty much in the bag.

The Good, the bad, and the weird - koreean blockbuster, GOGOGO!

dimitrius and the gladiators ceva drama 50ista despre gladiatori in roma.

Once Upon a Time in America - ce rateu colosal de prost. adica, wtf?!? stick to westerns, leo.

the birds heh, cine ar fi crezut ca hitchcock a pionierat mai multe genuri. inclusiv de natural disaster genre. si sta in picioare destul de bine. foarte interesant sa privesti filmu asta si sa vezi how far we've come. de fapt, ceea ce lipseste acestui film, sunt multe multe pusti.

oliver twist - plicticos si INUTIL. si plin de controversa. polanski regizand un baiat mic. adanc. mai adanc. hihi... saracu polanski, o sa moara la inchisoare.


si cam asta a fost tot. ce suspect de repede a mers treaba. aproape ca ma simt vinovat. nah.

No comments:

Post a Comment