Saturday, March 22, 2008

Box office report [RO]

Informatii luate de pe site-ul cinemagia.

in perioada de 10 - 16 martie statisticile sunt urmatoarele:

1. 10.000 bcr, ~20.000 de spectatori, incasarile totale 120.000$ (prima sapt)

2. Jumper, 28.000 spectatori, incasrile 170.000$ (in a treia sapt de rulare)

3. The Water fucking Horse (un fel de seabiscuit, calul acvatic), ~10.000 spectatori, 65.000$ incasarile (a doua sapt. de rulare)

4. Restul e tacere, ~13.000 de spectatori, incasarile totale de 60.000$ (in a doua sapt de rulare in cinemauri)

Inteleg de ce lumea a dat navala sa vada 10000 bcr, ca na, e un blockbuster cretin cu muuulta actiune, easy-viewing. Jumper, la fel, numai ca e si cu teen idols pula, deci hai fetele sa mergem sa-l vedem pe haiden cristianson, saracul liman, care facea FILME pe vremuri... Nu stiu ce l-a apucat. Water Horse este mare dilema, care sa-mi bag pula daca inteleg ce e cu filmul asta. Niste copii gasesc o creatura dubioasa dar dragalasa care creste si ajunge loch ness monster... Ok, SI?!? Cine dracu s-ar duce sa vada familia de copii idioti care cresc monstruletul asta? Presupun ca de fapt, asta e prima jumatate a povestii si in cealata vedem vanatoarea "calului de apa" si cum sufera familia care l-a crescut si stie de fapt adevarata natura tandra a monstrului. Fuck that, exista deja Iron Giant, si ar trebui sa existe DOAR Iron Giant. Pacat ca nu l-au tradus Calul de Apa, sau Calul Acvatic, sau Calul Acvamarin, sau Calul Hirdodinamic, sau Calul Ud. Macar m-as fi amuzat cand vedeam titlul la cinema-uri, ca o mai mare tangenta cu acest film nu voi avea, i still have SOME dignity (desi I Know Who killed me a trimis-o intr-o atrofiere crunta).

Au mers ceva oameni la Restul e tacere, desi doar o spetime din cei 70.000 de mii care au fost la 432. Aparent romanilor le place sa vada jegul in care traiesc, in mod repetat. Sau macar le place MAI MULT decat altceva. Daca nici la Boogie n-o sa mearga romanii, atunci sa-mi bag pula de nu-si merita filmele uber-realistice, lente, artistice, pline de cacat, si nu cacat metaforic, cacat. Eu care tot sper sa se sparga odata tiparul asta infect si sa incepem si noi sa facem niste filme mai... universale, mai filme, sa ne scoatem capul din cur. Nu zic sa facem si noi Ex-Drummer sau Nightwatch, dar totusi, putem sa facem o comedie, un film de actiune, un cop movie, un thriller, un horror, un ceva, orice.

Dar macar cei care au fost la restul e tacere, n-au fost degeaba. Exista martori conform carora s-ar fi aplaudat in sala, a placut mai tuturor (inclusiv liceenilor, wow). Deci macar stim ca exista un public pregatit sa guste si altceva, sa aprecieze. Macar atat. Sper doar ca filmul sa aibe un succes mai mare inafara, ca din incasarile facute in romania nu cred ca acopera nici macar costul machiajului. Dar ne bucuram cu toti ca totusi caranfil a facut filmul asta, desi probabil banuia ca o sa piarda bani si ca nici n-o sa mai primeasca altii. I like his moxie.

Un lucru nu inteleg. CUm dracu a facut 10000 cu ATAT mai multi bani decat restul e tacere, adica dublu, cand numarul de spectatori a fost mult sub dublu. Singura teorie este ca lumea s-a dus mai mult in maluri la 10000 decat la restul e tacere, care si-a strans publicul in zona centrala, unde preturile de bilete sunt MULT mai mici decat la mallurile astea infecte.

Ma intreb daca romanii o sa mearga la the bank job...

No comments:

Post a Comment