Saturday, October 10, 2009

movies #24

i'm really backed up, si nu in sensul anatomico-excretor.

s-o luam cat-de-cat cronologic:

Shrink - cel mai nou film cu Spacey in rol principal, si era si cazul. Dupa ce a rupt norma in anii '90 probabil a zis c-ar fi mai bine sa se retraga gratios. BUT HE'S BACK, with a'VENGEANCE! Rol principal in shrink, rol secundar in Moon, alt rol secundar in Barbatii ce se holbeaza la tzapre. But don't pop out your "welcome back kevin spacey" banner just yet, cause shrink sucks. BADLY. De fapt si de drept, daca nu era spacey, ar fi INSTANTANEU pe rafturi langa Powder Blue, str8 to dvd. Unde ar cam trebui sa fie toate filmele in care apar pacino si deniro lately. Chiar nu-mi pot imagina ce l-a atras pe spacey la filmu asta, maybe he ows the director money, or the director has pictures of him fucking cows. Saracul terapeut e trist. se drogheaza. e un soi de pilot, director's cut, pentru house, cu un happy end, si fara umor. I rest my case.

Dr. Strangelove - sau: cum am invatat sa nu-mi pese, si sa incep a iubi bomba. vazut in urma cu mai mult de o luna. Pretty fucking funny, considering. Think Brazil meets razboiul rece, cu putin iz de looney toons. Cutting edge satire, at the time, it makes it's point with a fucking sledge-hammer, but it never stops being entertaining, si d-asta si functioneaza. Peter Sellers face treaba buna, desi la final eram un pic nedumerit de mana sa, crezand ca he's being wacky. dar de fapt chiar avea boala in care mana ti-o ia razna, which makes it ok. in schimb, m-as fi putut lipsi de ATATEA secvente cu avionul patriotic, coming to bomb da rassians.

20th Century Boys 2: The Last Hope Nu tin minte mare lucru din el. ceea ce este trist, avand in vedere ca tin minte mai tot din primul. Ah, wait, it's slowly coming back to me. Asa, moare ala, dar de fapt nu, nu era ala, un incendiu, fata nu moare, cartea noua cu previziuni, yes. I remember. Primul era mai interesant, pe departe. Era si 'a novelty', which has sorta worn off. Si prea putin T-rex in filmele astea. Dar tot astept sa vad si ultima parte, just to see where this is going, si daca pot scuza toata tachinarile sado-masochistice legate de identitatea raufacatorului (pe care incidental, o stiu). e mai misterios si mai fututa treaba decat charlie din charlie's angels, sau ala din inspector gadget, care statea cu spatele fotoliului la camera, dar avea o mana dreapta foarte impunatoare.

Wonder Boys - am simtit nevoiea sa revad. i really love this movie, in ciuda lui tobey maguire si a lu katie holmes. It's what we call: a feel good movie, ca si Nobody's Fool, si multe alte exemple care nu-mi vin acum in minte. vom revizita un pic mai jos pe regizorul Curtis Hanson, referitor la una din capodoperele anilor '90. sau poate mai sus, in functie de cate filme o sa incapa aici.

Deep Impact - sunt destul de sigur ca inca n-am scris despre. DIZASTER movie. Un fel de armageddon, doar ca nu moare DOAR bruce willis, moare echivalentul lui bruce willis (in acest film) impreuna cu cateva milioane nespecificate de americani. Dar nu atat de rau pe cat se putea desigur, a lovit doar meteoritul mic. Deci ne bucuram, dar nu chiaaaar. Imi place destul de mult de tea leoni, and i think she deserved better in this life, dar ne vom bucura de ea cat putem... Trist. Nici n-a apucat sa munceasca cu woody allen intr-o perioada in care acesta sa nu fie de kkt. revening la impact adanc, regizat de o femeie, se vede si simte, INCA un presedinte negru... Cred ca in majoritatea filmelor in care avem presedinti negri se intampla dezastre, heed my warning... in esenta: go watch independence day, sau mai asteapta putin pana la 2012 (filmul, nu anul), cause deep impact is crap.

Infestation - surpinzator de FOARTE bun. Wow, am si uitat de filmu asta pana sa-l vad scris pe un post-tit. Big bugs, killing everything, fight for survival. Foarte bine scris, not insulting to the audience's inteligence, amuzant, FUN FUN FUN!!! I mean, really, this is the most fun you're goona have watching a horror/monster movie this year. Watch it, ca e pacat, oamenii se straduie sa faca un film misto, curat si amuzant, iar voi, cacatilor, nici nu faceti vreun efort sa-l vedeti/promovati. YOU SICKEN ME!>! si apare tatal din twin peaks, aka diavolul din reaper, the "oh-it's-that-guy-factor", and he is a funny fuck.

Time Machine - cu greu gasit o copie buna. cred ca-l pot incadra cu usurinta as one of my favorite oldie but goldie, campy, extravagant, old-school, sci-fi movies, el impreuna cu forbidden planet, and a handful of other movies. Oricum, in mod clar oameni ca h.g. wells nu pot fi ecranizati azi si sa fie in continuare valabili. genul de sf cuminte pe care l-au scris ei este, desigur, important, si se pupa perfect cu acest gen de filme, nothing more, altfel, devin stupide daca le plasezi intr-o lume cu logica si sensibilitati contemporane. destul de simplu: comparam time machine vechi cu cel nou, comparam dupaia war of worlds vechi cu cel nou. Cele vechi functioneaza foarte bine in acel registru al erei, once you bring them to 'here & now', my suspension of disbelief start fucking your mother. let me milk this a BIT more: sunt mai degraba basme, nu povesti 'credibile' pentru o societate 'matura'. ok, done.

Dinosaurus! - ceea ce trebuie discutat la dinasaurus, ca filmu e cam de kkt with few, in any, redeeming qualities, este la nivel de pro si contra referitor la scolile de Monstri, adica godzila si kingkong si asa mai departe. Unele filme vechi foloseau marionete cu gen stop-motion-animation. Alte filme mai coioase foloseau animale adevarate, filmate de foaaaarte aproape, ca sa para MAAARI, cum se intampla in journey to the center of the earth. IN dinosaurus avem clasicele marionete (done pretty badly at that), dar comparativ, prefer marionete decat small-huge-creatures. Marionetele sunt mai 'naturale' pentru acea era, and i have less trouble leaving my 'common sense' at the door.

Indiana Jones and the Last Crusade - mi-a placut primul, urasc din tot sufletul 2-ul, cam in acelasi fel in care-l urasc si pe jarjar binks. This one is ok, more nazis, and ZEPPELiNS, plus celebra replica ce se regaseste in splenDIdul dogma, "no ticket". Dar a ajuns sa ma streseze obsesia americanilor pentru TATI! adica, REALLY NOW! cand nu mai avem idei pentru urmari, bring in the fucking father character. au facut asta si in piratii de caraibe 2 SI 3, aducand in decor tatzii a DOUA personaje, si probabil povestea va continua in aceasta maniera si in 4. Probabil ca in shrek 4 vom avea ceva asemanator. sa nu mai zic austin powers 3. si sunt sigur ca lista ar putea continua mult si bine. de exemplu: star wars, which is THE daddy movie. and many more.

Sunshine - revazut la tv. ultimul sfert mi se pare cam scos din pula, si degeaba. dar primele trei sferturi are just fuckin awesome. de fapt, tot filmu e un showcase pentru chris evans, adica Mace, which is one of my favorite movie characters in recent years, pentru ca nu e un IDIOT. Din momentul in care astia nu-l asculta pe mace, TOTU SE DUCE PE PULA! Si in ciuda acestui fapt, chris evans nu-i trimite in mortii lor, ci in continuare face the INTELIGENT thing to do. Este the ANTI-retard character. diamteral opus fata de ORICE personaj dintr-un film horror, sau gen aia 'duri' din filmele sf, care sunt violenti si fac tampenii pentru ca, na, asa trebuie, sa au ordin din partea capitanului, fucking RETARDS!!! pentru cei cunoscatori, am un exemplu perfect, Space Cowboys, un fel de 'grumpy old men in space', cand unu din aia tineri activeaza satelitul periculos, cand TOTI stiau ca e periculos, si HOUSTON stia ca e periculos, si NIMENI nu vroia sa fie aprins satelitul, dar handicapatul ala il aprinde ORICUM, pentru ca e; venise "to do his job". WHAT THE FUCK?!?

Prêt-à-Porter - a light altman, inofensiv, apare mastroiani, dar intr-un rol destul de minor/tangential. it's cute, enjoyable, nu la fel de DUR ca the player. dar sunt cateva momente senzationale, unul fiind cu tim robbins incercand sa comunice in franceza, subtitrat in engleza. fun.

Club Dread - o 'parodie' ok de slasher. e cam enervant cum tachineaza in mod intuil legat de indentitatea rafucatorului, incercand sa-ti dea impresia ca ar putea fi cineva cu motive REALE, cand they should've just not bothered. Si la final se lungeste cam inutil. Avem nuditate, dar putina si nu foarte gratuita. Se putea mai bine, but enjoyable i guess.

Cherry Falls - aka Cad Virginitati, un titlu foarte giumbuslucas, ca e despre un tip care omoara virgine (din motive de fapt si de drept necunoscute, si niciodata explicate), asa ca ce se poate intampla? Drunk sex party. Sounds good, yes? YES? FUCK YEAH! Daaaar, desi are R-rating, este FARA PIC de nuditate. Avand in vedere ca NU e un film genial sau palpitant, sau gorey, si nici nu are un focus gen "micro-societatea de liceu adolescenta muista", este INSCUZABILA lipsa de nuditate. Adica, WHAT THE FUCK?!?

i think we can stop here, desi mai avem multe pe farfurie, big goooooood shit.

No comments:

Post a Comment