Wednesday, November 21, 2007

Futurama Returns



Pentru oamenii din public care nu sunt familiarizati cu serialul Futurama, am sa va fac un mic rezumat:

In 1998 matt groeniennig (w/e) s-a dus la Fox si a zis: "Am facut simpsons, acum suntem cu totii bogati, doar ca eu nu pot sa stau ca un parazit, precum voi, asa ca am aici un proiect bine dezvoltat pentru un ALT serial animat de comedie numit Futurama (dupa o expozitie din... 1939, care arata cum credeau oamenii ca va arata 1959)". Baietii de la fox au zis: "Da, intradevar, ne-ai facut putred de bogati, efectiv PUTREZI, ne stergem la cur cu pudeli, purtam sandale in forma de pui de foca, DIN pui de foca, si mancam testicule de panda, trei mese pe zi, in timp ce lindsay lohan se linge cu hillary duff live, pentru amuzamentul nostru. Dar, vrem sa avem un cuvant de spus". Moment in care Matty le-a arata degetul din mijloc, a plecat si a facut futurama fara sa-l bata nimeni la cap cu nimic. Go matt, fight the power. Preferably BEFORE you make it filthy rich, but eh...

Un ratat, Fry, care livreaza pizza si cam atat este criogenizat accidental pana in anul 3000, iar cand se trezeste se imprieteneste rapid cu un robot alcoolic-fumator care fura si tot indeamna lumea din jur sa-l muste de curul sau metalic, o tipa cu un singur ochi care seamana dubios de mult la voce cu Peggy Bundy (yes, google that), si ajunge sa lucreze tot ca un curier (mai putin ratat) pentru un stra-stra-stra-stra...-stra nepot de-al lui, care are mult peste 150 de ani. Mai are rost sa mentionez homarul urias doctor, jamaicanul birocrat si martiana usuratica, bogata si proasta? Am mentionat robotul? Bender. This is not just any robot, this is THE robot. Desigur ca au mai existat roboti cu un bad-ass attitude, dar Bender este cu adevarat cireasa de pe tort. Mi-e greu sa explic ce-l face atat de bestial. Poate sarmul, vocea, zambetul fermecator, naturaletea, faptu ca injura sau that irreverent witt. De fapt, ceea ce-l pune deasupra tutror robotilor/personajelor de acest fel sunt acele mici nuante, dorinta lui de a ajunge un bucatar bun, sau de a canta muzica folk. Slabiciune sa pentru broaste testoase. Awww... sweet memories.

Futurama nu e pentru toti. Daca te astepti sa razi in hohote si faze imbecile (dar geniale prin comicul lor specific), gen family guy, atunci vei fi usor dezamagit. F-rama marseaza mai mult pe directia satirei. Desi pare si el imbecil la suprafata, impunge modelul american actual in mod constant, si uneori le iese foarte misto. Ca sa fac o diferentiere mai palpabila, family guy e (era) amuzant, futurama e clever, but don't get the wrong idea, pana si in ziua de azi rad la scena cu Leul aschilambic care mananca Tofu. But i will spoil no more. Daca n-ai vazut futurama, vezi. Daca ai vazut futurama, tocmai ai citit trei paragrafe degeaba. Moving on.

Din pacate, fiind prost programat si reprogramat, serialul a avut audienta mica. Si mai existau si alte cateva probleme technici (nu serioase), cum ar fi ca UN episod se face in 6 pana la 9 luni (faceau mai multe simultan, nu scoteau unu, maxim doua pe an) and so on and so forth. In consecinta, a fost anulat, oprita productia si intrat direct in pop-cult. Dar urmarea si devotamentul fanilor a fost atat de puternic incat futurama pe dvd s-a vandut bine, FOARTE bine. Fanii inca plang (de fapt, plangeau), siteuri futurama exista si acum, merg bine, si nici n-are rost sa mentionez petitii si alte cacaturi. And so, without further ado, FUTURAMA IS BACK!

Yes, now that you are done masturbating with delight, let me give you the down-low. O sa iasa patru, da, PATRU, filme futurama pe dvd (no simpsons movie cinema crap), care ulterior vor fi sparte in bucati, si vor rezulta 16 episoade care o sa fie difuzate pe comedy central. But the good news doesn't stop here. Tot cast&crew-ul original e prezent, voci, scenaristi, Matty himself, aaaand even more, TOCMAI a aparut primul film: Bender's Big Score. Si prim minunea internetului, tocmai il descarc de pe torrente. Hurray for put hard-working boys across the border.

Nu stiu detalii despre poveste, dar am un plotline destul de vag cat sa nu strice nimic, dar satisfacator de informativ ca sa nu stau sa ma scarpin in cap incercand sa gasesc variante, read below:

Planet Express sees a hostile takeover and Bender falls into the hands of criminals where he is used to fulfill their schemes.


Chiar daca va fi cel mai prost film facut vreodata (desi e cam improbabil there are some fucking strong names on THAT list), you must find out for yourselves.

In caz ca sunteti curiosi, titlurile de la celalalte trei sunt:

Futurama: Bender's Game
Futurama: The Beast with a Billion Backs
Futurama: The Wild Green Yonder


Toate vor fi lansate in 2008. Until then, i leave you with a bender quote:
"Bender: Hey. What kind of party is this? There's no booze and only one hooker."

2 comments:

  1. nu ma pricep la comenturi gen"esti kul,foarte smeckcker si the 'cacat'" dar sa stii ca citesc chiar daca nu postez...deci mai scrie.
    Cu deosebita stima si cosideratie Popi

    ReplyDelete