Thursday, March 29, 2007

GoPo

avand in vedere ca anu asta s-au facut... ~7 filme romanesti lungmetraj s-a considerat prielnic sa ne facem si noi micile noastre oscaruri.

s-o luam pe rand:

1. industria romaneasca de cinema nu e destul de stabila incat sa se justifice o astfel de ceremonie. Ies 5, maxim 10 filme pe an din care hai sa zicem 3 bune. Slim pickings. Premiile astea sunt ca un copil nascut precoce. N-arata prea bine, e cam nedezvoltat si sanse mici de supravietuire.

2. fiind prima noastra chestie de genu avem parte de urmatoarele chestii: cand a inceput emisia la 21:10 pe ceas, asa cum si scria in presa, desa se inmanasera doua premii. Presupun ca erau premile secrete de care noi, publicul imbecil, nu trebuie sa aflam. Nu-mi pot imagina cum o gala de premiere poate sa inceapa mai DEVREME. Adica, serios, in special in romania, cum mama masii sa inceapa mai devreme? Probbabil aveau ceva light entertainment pregatit pana show-time, doar ca le-au tras teapa respectivi si ce sa faca si ei? Aveau de ales intre a canta Tudor Giurgiu la frunza sau a incepe gala. DEci...

Probleme numeroase de sunet. Probabil era un pescarus pe antena. Sau nu avea toata lumea din sala mobilele inchise. Sala era mult prea mica, trebuia sa ai gratiozitatea (gresit probabil) unei balerine ca sa treci de mese.

Dar totusi e interesant sa vezi TOATA industria din romania in aceasi camera. Ma gandesc ca daca planta cineva acolo o bomba... Ar fi fost tragic, dar totusi, totusi, cand as fi vazut in ziar titlul "Industria cinematografica romana aruncata in aer de o bomba, TOATA industria!", as fi ras in adancul sufletului.

In rest premii si premii si premii. Prezentatori care vorbesc prea mult. Premiatii care cred ca au batut toate recordurile de discursuri scurte, cel mai scurt fiind "Multumesc", trei silabe.

Nici o problema la premii, inafara de regie, scenariu si film. Toate trei au mers la A Fost Sau N-a fost. Totusi, este o comedie, una mult prea specifica, care ar fi mers la fel de bine ca medimetraj. E un film minunat, dar Hiartia va fi albastra e un film adevarat, cu un scenariu impecabil, jucat, regizat. Aici e diferenta fundamentala, A fost sau n-a fost e comedie, hartia e FILM. Si dupa premiul de scenariu si in special ala de regie, masa Hartiei era cam abatuta, iar privirea lui radu muntean cam tintea fasa de masa. Saracii...

ah, cea mai misto chestii de la gala, anume statueta. Foarte simpatica. Daca avea si o putza mica, era perfect.

1 comment: