Friday, April 6, 2007

time is on my side

doar cateva din activitatiile care putin cate putin ne mananca viata:

- mersul cu liftul. este o perioada de 20-50 de secunde in care activitatea cerebrala moare. nu exista nimic. screen saver. pentru ca intr-un timp atat de scurt nu merita sa gandesti.

- statul la coada. moment in care lumea din jurul tau devine fascinant de plicticoasa. nu gandesti, doar stai si te uiti fara sa acumulezi.

- transportul in comun. brain dead, time consuming. si bine ca nu mai e ca in vestul salbatic unde transportul in comun era un cal care facea o statie in 3 zile. Deci totusi, se pare ca avansam.

- asteptatul plecarii. Esti gata de plecare, si totusi e un pic prea devreme. Si ai de stat cam 5-7 minute. Si ce poti sa faci in timpul asta? Nimic, asa ca stai pe scaun si vegetezi. Dar pentru cei mai neexperimentati in tainele vietii, care chiar incearca sa faca ceva in acel timp, nu se incadreaza niciodata in timp, asa ca intarzie de unde era gata prea devreme. Asta se numeste 'ironie'.

dar pe vremuri cand lcrurile durau mult mai mult, lumea tot avea timp de toate chestiile care ne fac viata magica. Si ACUM, timpul nu e suficient. Lumea vrea zile de 36 de ore si saptamani de 8 zile. Nu ne ajunge timpul, nu ne miscam destul de repede. Deci putem sustrage o concluzie, cu trecerea timpului, timpul devine mai valoros, pentru ca noi, populatia, dam randament mai mare in cat mai putin timp. Deci R=T/AxP, adica randamentul este egal cu timpul supra activitatea ori productivitatea. Um... cred. Nu usnt 100% sigur.

o voi revizui. Si acum am pierut 8 minute inutile scriind ceva. Si n-o sa am timp sa ma incalt, si voi intarzia. Trebuie sa plec.

No comments:

Post a Comment